Yavru Köpeklerde BARF Diyetine Geciş
Yavru Köpeklerde BARF Diyetine Geciş
Bu yazı Nihan Baygür tarafından BARF ekolünün yaratacısı Dr. Ian Billinghurst'un Give Your Dog a Bone kitabından düzenlenerek yazılmıştır.
Yeni bir köpek sahiplendiyseniz tavsiyem onları çok fazla beslemeyin. Genelde insanlar yemek yemelerini izlemeyi seviyor, birçok yeni sahibin bunu yaparken çok abarttığını görüyorum. Yeni köpek yavrusu, annesinden, erkek kardeşlerinden, kız kardeşlerinden, alışkın olduğu insanlardan ve sevdiği ve ev dediği çevreden uzaklaştırıldığı hakkında hiçbir fikre sahip değil. 24 saat içinde kayıp,mutsuz ve yalnız olmanın farkına varacak. Bu arada alışkın olmadığı yemekler yediği için karın ağrısı, ishal ve sindirim rahatsızlıkları görülecek ve sunduğunuz yemekleri reddedecek. Bu sebeple de ilk 12-24 saat içinde genelde yavru veteriner ile tanışmış olur. Veterinere uyuşuk, ishal olmuş ve belki de kusmalardan muzdarip, bir köpek yavrusu getirilir.
Bütün bunlardan kaçınmak için yavru beslemenizi isteyene kadar bekleyin. Yavru köpeğinizin evinizde geçirdiği ilk birkaç saati mutlu keşiflerle geçirin ve yeni sahipleriyle oynamak için iyi vakit geçirtin. Su içmek istiyorsa,sorun değil yere koyduğunuz kabı bulmasına izin verin. Bu, yavruların sizi ve yeni evlerini rahat bir şekilde tanımalarını sağlar. Keşfetmek ve oynamak bir yavru için çok yorucudur. Yeni yavrularınızın ilk gece boyunca rahatsızlık duymadan uyumaları ise çok iyi bir şanstır.
Ertesi sabah, o aç küçük yavru köpek sunduğunuz yiyecekleri kabul etmekten mutlu olacaktır. Tüm yeni yavru köpeklere sunduğumuz ilk yemek tavuk kanadı ya da en azından bir kısım et parçasıdır.
Aç bir yavru köpeğin bir tavuk kanadı veya benzeri bir şeyler yemeye hazır olmadığı ve büyük bir coşku yaşamadığı bir durum düşünemiyorum. Ancak dediğim gibi, kendisinden geçip tıka basa yemesine izin vermeyin. Birkaç saat içinde bir tane daha verebilirsin ama yine de aç bırak. Bu sayede, çok az sayıda karın veya psikolojik rahatsızlık ile hızla yeni evine alışır. Önemli olan nokta, fazla vermek değil. Evinize gelmeden önce yediği yiyecek türünü biliyorsanız, sorun olmaz. Köpeğin diyetini değiştirmek isterseniz, köpek ancak adapte olduktan sonra bunu yapabilirsiniz.
Köpekler ne tür yiyecekler yer ?
Ona kedi maması verebilir miyim ? Kıyma ile besleyebilir miyim ? Pek çok kişi bunu yapıyor. Süt, Yulaf lapası, Yumurta ? Kulağa hoş geliyor ? Kemik yiyebilir mi ? Dün geceki kalan yemekten pilav, sebze, et suyu ? Belki biraz kahvaltılık gevrek ? Peki ya pet shoplarda satılan ürünler ? Dondurma, çikolata, ekmek, tereyağı ? Peki ya ticari olarak üretilen “bilimsel olarak dengelenmiş” denilen doğrudan teneke kutuya veya ambalaja paketlenmiş köpek mamasına ihtiyacı var mı? Bu en kolayı olabilir. Seçenekler aslında, fırsatçı, etçil, omnivor, temizleyici köpek yavrusu için neredeyse sonsuzdur, bir başka deyişle, köpek yavrusu hemen hemen her şeyi yiyebilir, ancak mutlak en iyisi nedir?
Evet, Distemper, Hepatit ve Parvovirus için tamamen aşılanıncaya kadar onu diğer köpeklerden uzak tutacağınızı biliyorum. Düzenli olarak aşılanacak ve Ona büyük özen göstereceksiniz. Tarayacak, onunla oynayacak ona iyi davranış şekilleri öğreteceksiniz. Kalp kurdu almadığından emin olacaksınız. Ancak, asıl soru, onu doğru besleyecek misiniz? Nasıl düzgün beslendiğini biliyor musun?
Yeni yavru köpeğinizi besleme şekliniz, ömrünün sonuna kadar sağlığını belirler. Bu önemli. Çoğu yeni köpek yavrusu sahibi bunu içgüdüsel şekilde biliyormuş gibi görünsede hep veterinerlerine şöyle sorarlar ... “Köpeğimi beslemek için en iyi yiyecek hangisidir? En iyi köpek maması markası nedir? Yavru köpeğim ne sıklıkla beslenmeli? Yavru köpeğim ne kadar beslenmeli? Yavru köpeğime ne tür et vermeliyim? Yavrular kemikle beslenmeli mi? Eğer öyleyse ne tür? Peki ya kalsiyum? Ne çeşit ve ne kadar? Peki ya yiyecek artıkları? Kedi maması iyi mi? Yavru köpeğim bir Pomerian , özel ihtiyaçları var mı? Yavru köpeğim bir Dalmaçyalı, sanırım fazladan kalsiyum alması gerekiyor? ”. Sorular asla bitmez. Yavru köpekleri olan insanlar elbette sadece veterinerlere sormazlar. Köpeklerini, özellikle de yavruları nasıl besleyeceklerinden emin olmamaları şaşırtıcı değildir. Her yönden gelen kafa karıştırıcı ve sık sık çelişen ipuçlarını topluyorlar: Yetiştiricilerden, evcil hayvan dükkanı sahiplerinden, televizyondaki reklamlara, veterinere, kitaplara, kasaplara, gazete makalelerine vb.
Hangisine inanacağız?
Bunun cevabı çok basit. İhtiyacınız olan cevapları almak için köpeğin kendisine sormanız gerekir. Bunu yapmanın yolu üç şeyi gözlemlemektir.
Yavruların vahşi doğada ne yediğini anlayarak, bugünün yerli yavrularını neyle besleyeceğimiz konusunda değerli ipuçlarına sahip oluruz. Tam olarak bir yavru sindirim sisteminin yüzyıllarca süren evrim boyunca ne yemeye programlandığını öğrenirsiniz. Bu yaklaşımı, modern araştırmaların sonuçları ile birlikte, tüm dünyada, her gün yeni köpek yavrusu sahiplerinin evlerinde yapılan beslenme denemeleriyle birlikte inceleyerek birleştirin; bugün neyin iyi çalıştığı ve neyin işe yaramadığı hakkında fikir sahibi olabileceksiniz.
Yerli köpeğin kökenleri hakkında kesin olarak emin olamayız. Kesin olan bir şey var. Küçük yavru köpeğiniz aslen vahşi köpeklerden geldi ve vahşi köpeğin kurt olabileceğini düşündüren çok fazla kanıt var. Her ne kadar biz insanlar köpeğin görünüşünü ve doğasını evcilleştirme yoluyla her yönden değiştirmiş olsak da temel içsel çalışmalarını değiştiremedik. Başka bir deyişle, bugünün evcil köpeği esas olarak kurt gibi aynı sindirim sistemine ve fizyolojiye sahiptir. Bu nedenle, bugün sağlıklı bir köpek yavrusu diyeti geliştirmeye yardımcı olmak için kurtların ve diğer vahşi köpeklerin ne yediğini incelemek gerekir.
Bu yaklaşım tüm modern hayvanat bahçeleri ve hayvanları insan hastalıklarına karşı koruma mücadelesi veren hastaneler tarafından kullanılır. Mümkün olduğu kadar, bu yerlerdeki tüm hayvanlara doğal diyetler uygulanmaktadır ve buna köpekler de dahildir. Burada işlenmiş yiyecek yok. Zoologlar, doğal gıdaların en az problemle en yüksek sağlığı getirdiğini biliyorlar.
Büyüyen genç kurtlara bakarak, aslında yavru köpeğimizin atalarını gözlemliyoruz. Bunu diyet, sağlık ve yaşlanma ile ilgili modern bilimsel keşiflerimizle birleştirirsek, gerçekçi, sağlığı teşvik eden bir köpek yavrusu diyeti üretebilmeliyiz. Kurt yavruları aç büyür, yavaş büyür ve çok fazla kemik yerler. Günlerini oyun oynayarak, uyuyarak, temizlenerek ve yemek yiyerek geçirirler. Her zaman çok az miktarda yemek yerler ve büyük yemekler için hazırlık yapılır.
Hiçbir şekilde düzenli olarak beslenmezler. Bazen fazla yemek yemeden birkaç günlüğüne aç kalırlar. Tüm yiyecekleri çiğdir. Hiçbir şey pişmiş değil. Bu tek gerçek hayati önem taşıyor. Yabani köpekler her zaman tamamen çiğ yiyecek yerler. Bütün sindirim sistemleri, tüm fizyolojileri çiğ gıda talep ediyor.
Yavru köpeğiniz farklı değil. Yavru köpeğinizin sağlığı için, yiyeceklerinin çoğu çiğ olmalıdır.
Yabani köpek yavruları karşılaştıkları hemen hemen her şeyi yerler veya yemeye çalışırlar. Buna toprak, ebeveynlerinin avlarının mide içeriği, çoğunlukla çiğnenmiş ve fermente çimler; çiğ et, çiğ kemikler, yürek, böbrekler, beyin, gözler gibi çiğ sakatatlar; çiğ sebzeler, çiğ meyveler, çiğ otlar, çiğ böcekler, çiğ kabuklar, çiğ kökler, çiğ dışkılar vb. Adını siz verin ve onları yerler ya da yemeye çalışırlar. Tamamen çiğ, pişmiş bir şey yok. Genç kurt yavruları ciddi şekilde avlanmazlar. Oynarlar. Oynamayı bitirdiklerinde durup dinlenirler. Kurt ailesinde, yemek yemek kesinlikle bireyin gagalama düzenindeki veya egemenlik sırasındaki konumuna dayanır. Zamanlar zorlaştığında, gagalama sırasına göre düşük bir kurt aç kalır. Bu, evcil köpek yavrularının nasıl beslendiğini anlamak açısından önemlidir. Annesi tarafından terk edilmiş yavru kurtlar, kurt yavruları kendileri için savaşmaya bırakılır. Onlar gagalama sırasının altındalar. Bu, en son yiyenler oldukları anlamına gelir. Modern yavrularımız gibi tercihli bir davranış yok.
Genelde en iyi şekilde beslemek için elinden geleni yapıp bol takviyeler kullanıp fazla besleme yapanlar sonunda en istemedikleri şeyle karşılaşır ve sorunlu yavrular yetiştirirler. Yavru köpeklerimize ne kadar özen gösterirsek, o kadar sağlıklı olur mu? Bu sağduyulu şekilde yapılacaksa – evet. Yaptığınız bakım doğru bakım ise..
Bununla birlikte, genç yavru köpeğinizi gerçekten nezaketle öldürmek veya sakatlamak mümkündür. Veteriner hekimler olarak , gayretle her şeyi yapmaya zorlanan türden köpek yavrularının felaket sonuçlarını görüyoruz.
Tüm kalça displazisi de dahil olmak üzere yavru köpeklerde görülen ortak kemik problemleri, yanlış beslenen köpek yavrularının sonucudur.
Bu, şişmanlık, cilt problemleri, diş problemleri ve köpeğin yaşamı ilerledikçe ortaya çıkan diğer birçok problem için de geçerlidir, ayrıca yaşlılık hastalıklarını da içerir. Diyabet, kalp hastalığı, artrit, kanser ve benzeri şeyler.
BAŞARILI KÖPEK YAVRUSU YETİŞTİRMENİN 10 SIRRI :
1- Diyetin temeli ve ana bileşeni olarak çiğ etli kemikler..... toplam gıda alımının yaklaşık %60'ı.
2- Bu yavruları yavaş yavaş büyütün, onları hafif aç tutun.
3- Bu yavruları çok çeşitli gıdalarla besleyin.
4- Bu yavruları çoğunlukla çiğ gıdalarla besleyin.
5- Büyüme için uygun gıdalar, yani kaliteli protein, yağ, vitamin ve mineralde yüksek olanları tercih edin.
6- Ticari Köpek Maması ve kalsiyum takviyeleri üzerinde bu yavruların diyetini temel almayın.
7- İzin verilen tek egzersiz oynamaktır.
8- Yavrular, günlerinin çoğunu temiz havada güneşte temiz toprak ve çimlerde,
bol miktarda tatlı su ile dışarıda geçirmelidir.
9- Diyet, her yemekte denge sağlayarak değil, zamanla dengelenmelidir.
10- Sevgiyle büyütülen , ağırlığı, durumu ve genel sağlığına göre beslenip takip
edilen bir köpek yavrusu bağışıklığı güçlü bir yavrudur.
Çiğ Etli Kemikler ,Bir Köpeğin Beslenme İhtiyaçlarının Çoğunu Sağlar.
Köpeğinizin, doğru büyümesini destekleyecek yiyeceklere ihtiyacı vardır. Bu konuda kemiklerin önemini anlamanız çok önemlidir. İhtiyaçları yeterli protein, yağ, enerji, vitamin ve mineralleri içerir. Çiğ etli kemikler aslında bu gereksinimlerin çoğunu sağlar. Deneyimlerimizdeki en iyi çiğ etli kemikler tavuk kanadı veya tavuk boyunudur. En yüksek kalitede protein, en yüksek kalitede yağ, yağda çözünen vitaminler, bazı B Vitaminleri, bol miktarda enerji ve yavrularınızın ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri sağlarlar ve buna iyot dahildir. Çiğ tavuktaki yağ, temel yağ asitleri ve yavru köpeğinizin ihtiyaç duyduğu yağda çözünen vitaminlerin mükemmel bir dengesine sahiptir. Çiğ tavuk kanatlarındaki kemik, kemik iliği içeren demirle doludur. Bu, yavrularınızın kan ve bağışıklık sisteminin kurulmasına yardımcı olur. Eksik beslenebilecek tek besin, B Vitaminlerinin bazılarıdır.
Tavuk kemiklerinin başka bir avantajı vardır. Çok genç hayvanlardan türetildiği için… yaşlı hayvanlardan elde edilen kemiklerde olan gibi toksinler içermezler. Genç hayvanlardan gelmelerinin bir diğer yararı da kemiklerin yumuşak olmalarıdır.
Ayrıca, tavuk kanadı küçük hayvanlar için oldukça doğru boyuttadır… yönetilebilir. Ayrıca evde yemek zorunda kalabilecek bir hayvan için de doğru boyuttadırlar ... deneyimlerimize göre daha az sorunlu görünüyorlar
... ve köpek yavrusu her zaman çok yer...çiğ tavuk kanadı ve boyunları yavru için harika bir besindir. Etli kuzu kemikleri neredeyse iyidir ... ama kuzu incik değildir. Kuzu inciklerdeki kemiklerin yavrular için yenilmesi çok zordur.
Bazı insanlar çok genç yavruları baldır kemiği ile beslerler, bu bir problem olabilir çünkü bütün yavrular eti alır ama bu çok sert kemikleri çiğneyemezler.
Çiğ etli kemikler kalsiyum fosfor dengesini sağlamanın mükemmel bir yoludur ve bu şekilde beslenen bir köpeğin kalsiyum takviyelerine ihtiyacı yoktur, bunu yapmak ciddi kemik sorunlarına neden olur. Yavru köpeğin dişlerinin kafatasına iyi bir şekilde gömülmesi için çiğ etli kemiklere ihtiyacı vardır, bu şekilde beslenen bir yavrunun ilerde diş problemleri yaşaması pek olası değildir, bu sizi veteriner masraflarından da sağlık sorunlarından da kurtarır. Plastik kemikler çok iyi bir bağırsak tıkayıcısıdır, aynı zamanda lezzet gittiğinde sakız gibi eğlencesi de gider.
Öncelikle diyetlerinin temeli olarak çiğ etli kemikleri kullanarak yavruları başarıyla yetiştirmenin ne kadar kolay olduğunu ve ikinci olarak da yavrularınızı bu şekilde beslemeye karar vermenin ne kadar ÖNEMLİ olduğunu söyleyebilirim.
Köpeğiniz Gelmeden Önce Alışverişe gidin ve bir miktar tavuk kanadı, bira mayası, kelp tablet veya toz, biraz hızlı pişirmelik yulaf ezmesi, biraz yumurta, alın. Bir balta ve / veya et tokmağı alın. Yanında biraz kıyma olsun. Elinizde taze yeşil sebzeler olsun.
Bu köpek yavrusu başlangıç kitiniz. Köpeğinizin altı ila sekiz haftalık olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu farz ediyorum. Köpeğinizin şimdiye kadar ne yediği hakkında hiçbir fikrim yok, ancak katı cisimler yediğini sanıyorum. Tavsiyeme uyduğunuzu varsayalım. Köpeğini eve getirdin ve fazla beslemedin. Yavru köpeğin şimdi aç. Yavru köpeğinize biraz kıyma koyun. Sığır eti, kuzu eti, domuz eti, tavuk ... fark etmez. Tamamen yağsız değil, çok da yağlı değil …. WOOF Bitti mi? diye soruyor…Harika, harika. Yavru köpeğin hala aç mı? Tamam, bir an için aç olmasına izin ver. Şimdi bir tavuk kanadıyla deneyeceksin. Şimdi pek çok yavru köpek doğruca çiğ tavuk kanadını yiyecek… hiç hazırlık yok. Diğerleri, özellikle küçük ırklar veya sadece hiç özensiz yiyecekler yememiş köpek yavruları tavuk kanadı yemeyi zor buluyorlar. Bu aşırı insanlaşmış yavruları yemeğe başlatmak ve eti açığa çıkarmak için genellikle tavuğu biraz kesmeniz gerekir. Çoğu aç yavru, bir kez o tavuk etinin tadına baktıktan sonra yemek isteyecektir. Bazı çok küçük, çok zarif köpek yavrularının daha fazla yardıma ihtiyacı var. Dokunmadan önce o tavuk kanadını kıymaya çevirmeni istiyorlar. Unutma, yukarıdaki kıyma testini yaptık ... Bunu çoktan yediler. Bu tavuk kanadını kıyma haline getirmek için, köpek yavrusu başlangıç kitinizde bir baltaya veya bir et tokmağına ihtiyaç duymanızın nedenidir. Bir de doğrama tahtasına ihtiyacınız var. Bu baltayı ya da bir et tokmağını alın ve hepsi çok ince bir kıyma olana kadar kemikler dahil tavuk kanadı üzerine vurun. Alternatif olarak, mutfak robotunuzu kıymak için kullanın. Küçük yavru köpeğiniz hala onu yemezse… hasta olabilir, aç olmayabilir, hala mutsuz olabilir veya sadece kıyma yerse… o zaman kıyma bağımlısı olur ya da öncesinde verdiğin kıyma onu doldurmuş olabilir. Hala aç olduğuna inanıyorsanız, ancak kıymaya bağımlı olduğunu düşünüyorsanız, kıyılmış tavuk kanadıyla en ufak ucunu biraz kıyma ile karıştırın. Kıymayı her beslediğinizde biraz daha fazla tavuk kanadı ekleyin, sonunda saf kıyılmış tavuk kanadıyla besleyin. Bu üç veya dört gün sürebilir, ancak çok değerli bir süreçtir. Pes etmeyin.
… Uyarı… eğer yapamazsanız sorunlu bir yavru köpek üreteceksiniz! Kalsiyum, iyot ve bakır vb. Tamamen eksik olacaktır. Bir kez kıyılmış tavuk kanadı yedirmeyi başardıktan sonra onları daha az kıyın ve daha az, sonuna kadar, hiç müdahale etmeden bir kanadı yiyene kadar…
Köpeğiniz tavuk kanadı yiyor! Harika ... Bu, sağlıklı bir köpek yavrusu için yola adım attığınız anlamına gelir.
Burada bizi ilgilendiren başarılı köpek yetiştiriciliğinin ilkeleri ya da sırlarından ilk olarak “üç numara” dır .. Çok çeşitli yiyeceklerle beslemek… unutmayın mümkün olduğunca yiyecek. İkincisi, "dört numara" ... Çoğunlukla çiğ gıdalarla beslemek ve "dokuz numara" ... bu diyeti zamanla dengele ve her öğünde denge deneme.
Yavru köpeğinizi besleyebileceğiniz veya yapmanız gerekenler hakkında düşünmenizi sağlamak için, aklınızı, meyve ve sebze, tahıl ve baklagiller, yumurta gibi protein gıdaları, et ve etli kemikler dışındaki çeşitli yiyecek gruplarına odaklayın. Süt ürünleri, sakatatlar ve besin takviyeleri. Bunların hepsi köpek yavrusunu beslemek için kabul edilebilir yiyeceklerdir. Hepsi de yavru köpeğinize büyüme için besin sağlayabilir. Ancak diyetin ana besin kaynağı çiğ ettir.
Neye sahipsin? Yüksek enerjili, yüksek lifli, yüksek vitaminli yiyeceklerin var. Tam bir yemek değil…. Çünkü mineraller ve protein eksiktir, ya da yumurta eklerseniz, sadece mineraller eksiktir. Bu önemli değil. Mineraller, diğer öğünlerde beslediğiniz tavuk kanatlarından gelecektir. Bu tür yiyecekleri günde bir kez veya her iki günde bir kez vererek köpeğinizi mutlu bir şekilde besleyebilirsiniz. Tavuk kanatlarını dengelemek için besleyebileceğiniz diğer öğünler arasında sebze yemekleri, süt, yumurta ve bal yemekleri, diğer et yemekleri ve haftada bir veya iki kez karaciğer veya böbrek veya beyin içeren bir öğün vs.
İkinci kural, her öğünde, yavruların on dakika içinde alabildikleri kadar
yemelerini sağla. Ondan sonra, yemeği al. Bu kural, yalnızca kuru köpek maması gibi bir şeyle beslerken gerçekten uygundur. Ancak, kötü bir kural değildir. Sayısız köpek yavrusu sahibinin tecrübesinden yıllar geçtikçe evrimleşmişlerdir. Buna rağmen, daha önce tartıştığımız önemli kurallarla birleştirilmeleri gerekir:
• Yavru köpeğinizi daima biraz aç bırakma fikri.
• Yavru köpeğinizi maksimum büyüme hızında büyütmemek.
• Arada bir, haftada bir ya da iki kez, yavru köpeğinizi yalnızca on iki saat boyunca sıvı gıdalarla besleyin.
• Yavru köpeğinizin şişman ve hantal olmasına izin vermeyin.
• Yavru köpeğinizi ince, aktif ve atletik tutun. Başka bir deyişle, sonuç şu: • Yavrunuza bakmayı öğrenin.
• Çok mu yağlı, çok mu ince veya sadece doğru olduğundan emin değilseniz, veterinerinize danışın.
Kurallara Bir Köle Olmayın! Günde iki, üç veya dört öğün yemek söz konusu olduğunda, lütfen bunun kölesi olmayın. Bunlar çok kaba rehberler. Yavru köpeğinizin saat gibi beslenmesi hayati önem taşımaz, yani her zaman günde üç veya dört kez ve aynı zamanda beslenmesi gerekmez.
Yavru köpeğinizin besleneceği zamanı değiştirmenin harika bir fikir olduğunu düşünüyorum. Yavru köpeğinizi katı kurallı bir programla beslemeniz sizin için uygun olabilir; ama eğer işiniz yüzünden garip zamanlarda beslemek şeklinde bir yaşam tarzınız ve çalışma programınız varsa yine uygundur. Düzensiz zamanlarda yemek hem yavru hem de yetişkin köpeklerin doğal koşullar altında yemek yeme şeklidir. Aç olduklarında ve yiyecekler mevcut olduğunda yerler.
Yavru köpeğiniz tarafından istenen tüm taleplerin karşılanmamasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Başka bir deyişle, katı zaman çizelgesi beslemesini savunmadığım gibi, talep beslenmesini de önermiyorum. Aç olan bir köpek yavrusu kombinasyonu olmalı ... ... ve sahibi sana ne uygunsa o olmalı. Yavru köpeğinizi çok hızlı büyütme fikrini tersine çevirmelisiniz… bu bodurluk ve açlık çekecek demek değil. Bu sağduyu gerektirir. Başka bir deyişle, ağır gıda kısıtlamaları yavruda kalıcı hasara yol açacaktır. Bununla ilgili bir rakam koyabilirsek, yavrunun yiyebileceği gıdanın dörtte üçü kadar yemesine izin vermek anlamına gelebilir.
Yapamayacağım şey, size belirli bir ağırlık ve yavru yaşı için ne kadar yiyecekle beslemeniz gerektiğini söyleyen bir dizi rakam vermektir. Bu çalışmıyor. Çok fazla değişken var. Köpeğinize eleştirel bakmayı öğrenmek ve sağduyunuzu kullanmak zorunda kalacaksınız. Yavru köpeğiniz açıkça büyüyor olmalı… bu nedenle, köpeğiniz geldiğinde onu tartın. Her hafta tartın ve köpeğinizin ağırlığının kaydını tutun. Diğer bir kural, yavru köpeğinizin kaburgalarını kolayca hissetmeniz, ancak onları görememeniz gerektiğidir. Tabii ki bu kural kısa tüylü köpekler için uygundur. Uzun tüylü köpeğinizin tüylerini ayırmanız veya ıslandığında incelemeniz gerekir. Yavru köpeğinizin kabul edilebilir bir oranda büyüdüğünden şüpheleniyorsanız, yani çok mu hızlı, çok mu fazla büyüyor, yoksa çok mu yavaş, çok mu ince, yoksa doğru mu? ..... Veterinerini ziyaret et.
Oyun, köpeğin büyümesi için en ideal olan kontrollü egzersizdir. Köpek yavrusu onu kontrol eder, çünkü ne zaman yeterli olduğunu köpek yavrusu belirler. Yavru canı acıdığı zaman oynamayı bırakacaktır. Oyunda, köpek yavrusu kemik veya eklemlerinde herhangi bir hasar oluşmadan egzersizi durdurur. Yavrular, uzun sıkıcı yürüyüşlere katılmaya zorlandıklarında, eklemlerine zarar gelmeye başladıktan sonra da sıklıkla devam ederler. Bu, kalça displazisi ve artrit gibi diğer iskelet problemleri dahil, yaşamın sonraki dönemlerinde ortaya çıkan birçok sorunun kaynağıdır.
Çiğ beslenme Raw ve Barf grubu olarak Blog sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz. Aynı şekilde beslenme tablosu yavrularda köpeğin kaç aylık olduğuna ve vücut ağırlığına göre göre % olarak hesaplanabilir veya yetişkin ağırlığa göre II. Tablodaki şekilde ayarlanabilir.
Geçiş kuralı olarak bebeklerde öncelikle herhangi bir eksiklik yaşanmaması için tüm gıdalar bir arada sunulmaktadır
Tüm gıdadan kasıt : Et, kemik ve organları içerir. Standart olarak
%80/10/10 (%5 ciğer +%5 sakatat) dır. Her zaman başlangıçta ilk tanıtılan hayvanın eti ve organları önerilmektedir.
Raw Diyetine Giriş
Bu yazı Nihan Baygür tarafından BARF ekolünün yaratacısı Dr. Ian Billinghurst'un Give Your Dog a Bone kitabından düzenlenerek yazılmıştır.
Dr. Ian Billinghurst |
Bütün bunlardan kaçınmak için yavru beslemenizi isteyene kadar bekleyin. Yavru köpeğinizin evinizde geçirdiği ilk birkaç saati mutlu keşiflerle geçirin ve yeni sahipleriyle oynamak için iyi vakit geçirtin. Su içmek istiyorsa,sorun değil yere koyduğunuz kabı bulmasına izin verin. Bu, yavruların sizi ve yeni evlerini rahat bir şekilde tanımalarını sağlar. Keşfetmek ve oynamak bir yavru için çok yorucudur. Yeni yavrularınızın ilk gece boyunca rahatsızlık duymadan uyumaları ise çok iyi bir şanstır.
Ertesi sabah, o aç küçük yavru köpek sunduğunuz yiyecekleri kabul etmekten mutlu olacaktır. Tüm yeni yavru köpeklere sunduğumuz ilk yemek tavuk kanadı ya da en azından bir kısım et parçasıdır.
Aç bir yavru köpeğin bir tavuk kanadı veya benzeri bir şeyler yemeye hazır olmadığı ve büyük bir coşku yaşamadığı bir durum düşünemiyorum. Ancak dediğim gibi, kendisinden geçip tıka basa yemesine izin vermeyin. Birkaç saat içinde bir tane daha verebilirsin ama yine de aç bırak. Bu sayede, çok az sayıda karın veya psikolojik rahatsızlık ile hızla yeni evine alışır. Önemli olan nokta, fazla vermek değil. Evinize gelmeden önce yediği yiyecek türünü biliyorsanız, sorun olmaz. Köpeğin diyetini değiştirmek isterseniz, köpek ancak adapte olduktan sonra bunu yapabilirsiniz.
Köpekler ne tür yiyecekler yer ?
Ona kedi maması verebilir miyim ? Kıyma ile besleyebilir miyim ? Pek çok kişi bunu yapıyor. Süt, Yulaf lapası, Yumurta ? Kulağa hoş geliyor ? Kemik yiyebilir mi ? Dün geceki kalan yemekten pilav, sebze, et suyu ? Belki biraz kahvaltılık gevrek ? Peki ya pet shoplarda satılan ürünler ? Dondurma, çikolata, ekmek, tereyağı ? Peki ya ticari olarak üretilen “bilimsel olarak dengelenmiş” denilen doğrudan teneke kutuya veya ambalaja paketlenmiş köpek mamasına ihtiyacı var mı? Bu en kolayı olabilir. Seçenekler aslında, fırsatçı, etçil, omnivor, temizleyici köpek yavrusu için neredeyse sonsuzdur, bir başka deyişle, köpek yavrusu hemen hemen her şeyi yiyebilir, ancak mutlak en iyisi nedir?
Evet, Distemper, Hepatit ve Parvovirus için tamamen aşılanıncaya kadar onu diğer köpeklerden uzak tutacağınızı biliyorum. Düzenli olarak aşılanacak ve Ona büyük özen göstereceksiniz. Tarayacak, onunla oynayacak ona iyi davranış şekilleri öğreteceksiniz. Kalp kurdu almadığından emin olacaksınız. Ancak, asıl soru, onu doğru besleyecek misiniz? Nasıl düzgün beslendiğini biliyor musun?
Yeni yavru köpeğinizi besleme şekliniz, ömrünün sonuna kadar sağlığını belirler. Bu önemli. Çoğu yeni köpek yavrusu sahibi bunu içgüdüsel şekilde biliyormuş gibi görünsede hep veterinerlerine şöyle sorarlar ... “Köpeğimi beslemek için en iyi yiyecek hangisidir? En iyi köpek maması markası nedir? Yavru köpeğim ne sıklıkla beslenmeli? Yavru köpeğim ne kadar beslenmeli? Yavru köpeğime ne tür et vermeliyim? Yavrular kemikle beslenmeli mi? Eğer öyleyse ne tür? Peki ya kalsiyum? Ne çeşit ve ne kadar? Peki ya yiyecek artıkları? Kedi maması iyi mi? Yavru köpeğim bir Pomerian , özel ihtiyaçları var mı? Yavru köpeğim bir Dalmaçyalı, sanırım fazladan kalsiyum alması gerekiyor? ”. Sorular asla bitmez. Yavru köpekleri olan insanlar elbette sadece veterinerlere sormazlar. Köpeklerini, özellikle de yavruları nasıl besleyeceklerinden emin olmamaları şaşırtıcı değildir. Her yönden gelen kafa karıştırıcı ve sık sık çelişen ipuçlarını topluyorlar: Yetiştiricilerden, evcil hayvan dükkanı sahiplerinden, televizyondaki reklamlara, veterinere, kitaplara, kasaplara, gazete makalelerine vb.
Hangisine inanacağız?
Bunun cevabı çok basit. İhtiyacınız olan cevapları almak için köpeğin kendisine sormanız gerekir. Bunu yapmanın yolu üç şeyi gözlemlemektir.
Yavruların vahşi doğada ne yediğini anlayarak, bugünün yerli yavrularını neyle besleyeceğimiz konusunda değerli ipuçlarına sahip oluruz. Tam olarak bir yavru sindirim sisteminin yüzyıllarca süren evrim boyunca ne yemeye programlandığını öğrenirsiniz. Bu yaklaşımı, modern araştırmaların sonuçları ile birlikte, tüm dünyada, her gün yeni köpek yavrusu sahiplerinin evlerinde yapılan beslenme denemeleriyle birlikte inceleyerek birleştirin; bugün neyin iyi çalıştığı ve neyin işe yaramadığı hakkında fikir sahibi olabileceksiniz.
Yerli köpeğin kökenleri hakkında kesin olarak emin olamayız. Kesin olan bir şey var. Küçük yavru köpeğiniz aslen vahşi köpeklerden geldi ve vahşi köpeğin kurt olabileceğini düşündüren çok fazla kanıt var. Her ne kadar biz insanlar köpeğin görünüşünü ve doğasını evcilleştirme yoluyla her yönden değiştirmiş olsak da temel içsel çalışmalarını değiştiremedik. Başka bir deyişle, bugünün evcil köpeği esas olarak kurt gibi aynı sindirim sistemine ve fizyolojiye sahiptir. Bu nedenle, bugün sağlıklı bir köpek yavrusu diyeti geliştirmeye yardımcı olmak için kurtların ve diğer vahşi köpeklerin ne yediğini incelemek gerekir.
Bu yaklaşım tüm modern hayvanat bahçeleri ve hayvanları insan hastalıklarına karşı koruma mücadelesi veren hastaneler tarafından kullanılır. Mümkün olduğu kadar, bu yerlerdeki tüm hayvanlara doğal diyetler uygulanmaktadır ve buna köpekler de dahildir. Burada işlenmiş yiyecek yok. Zoologlar, doğal gıdaların en az problemle en yüksek sağlığı getirdiğini biliyorlar.
Büyüyen genç kurtlara bakarak, aslında yavru köpeğimizin atalarını gözlemliyoruz. Bunu diyet, sağlık ve yaşlanma ile ilgili modern bilimsel keşiflerimizle birleştirirsek, gerçekçi, sağlığı teşvik eden bir köpek yavrusu diyeti üretebilmeliyiz. Kurt yavruları aç büyür, yavaş büyür ve çok fazla kemik yerler. Günlerini oyun oynayarak, uyuyarak, temizlenerek ve yemek yiyerek geçirirler. Her zaman çok az miktarda yemek yerler ve büyük yemekler için hazırlık yapılır.
Hiçbir şekilde düzenli olarak beslenmezler. Bazen fazla yemek yemeden birkaç günlüğüne aç kalırlar. Tüm yiyecekleri çiğdir. Hiçbir şey pişmiş değil. Bu tek gerçek hayati önem taşıyor. Yabani köpekler her zaman tamamen çiğ yiyecek yerler. Bütün sindirim sistemleri, tüm fizyolojileri çiğ gıda talep ediyor.
Yavru köpeğiniz farklı değil. Yavru köpeğinizin sağlığı için, yiyeceklerinin çoğu çiğ olmalıdır.
Yabani köpek yavruları karşılaştıkları hemen hemen her şeyi yerler veya yemeye çalışırlar. Buna toprak, ebeveynlerinin avlarının mide içeriği, çoğunlukla çiğnenmiş ve fermente çimler; çiğ et, çiğ kemikler, yürek, böbrekler, beyin, gözler gibi çiğ sakatatlar; çiğ sebzeler, çiğ meyveler, çiğ otlar, çiğ böcekler, çiğ kabuklar, çiğ kökler, çiğ dışkılar vb. Adını siz verin ve onları yerler ya da yemeye çalışırlar. Tamamen çiğ, pişmiş bir şey yok. Genç kurt yavruları ciddi şekilde avlanmazlar. Oynarlar. Oynamayı bitirdiklerinde durup dinlenirler. Kurt ailesinde, yemek yemek kesinlikle bireyin gagalama düzenindeki veya egemenlik sırasındaki konumuna dayanır. Zamanlar zorlaştığında, gagalama sırasına göre düşük bir kurt aç kalır. Bu, evcil köpek yavrularının nasıl beslendiğini anlamak açısından önemlidir. Annesi tarafından terk edilmiş yavru kurtlar, kurt yavruları kendileri için savaşmaya bırakılır. Onlar gagalama sırasının altındalar. Bu, en son yiyenler oldukları anlamına gelir. Modern yavrularımız gibi tercihli bir davranış yok.
Genelde en iyi şekilde beslemek için elinden geleni yapıp bol takviyeler kullanıp fazla besleme yapanlar sonunda en istemedikleri şeyle karşılaşır ve sorunlu yavrular yetiştirirler. Yavru köpeklerimize ne kadar özen gösterirsek, o kadar sağlıklı olur mu? Bu sağduyulu şekilde yapılacaksa – evet. Yaptığınız bakım doğru bakım ise..
Bununla birlikte, genç yavru köpeğinizi gerçekten nezaketle öldürmek veya sakatlamak mümkündür. Veteriner hekimler olarak , gayretle her şeyi yapmaya zorlanan türden köpek yavrularının felaket sonuçlarını görüyoruz.
Tüm kalça displazisi de dahil olmak üzere yavru köpeklerde görülen ortak kemik problemleri, yanlış beslenen köpek yavrularının sonucudur.
Bu, şişmanlık, cilt problemleri, diş problemleri ve köpeğin yaşamı ilerledikçe ortaya çıkan diğer birçok problem için de geçerlidir, ayrıca yaşlılık hastalıklarını da içerir. Diyabet, kalp hastalığı, artrit, kanser ve benzeri şeyler.
BAŞARILI KÖPEK YAVRUSU YETİŞTİRMENİN 10 SIRRI :
1- Diyetin temeli ve ana bileşeni olarak çiğ etli kemikler..... toplam gıda alımının yaklaşık %60'ı.
2- Bu yavruları yavaş yavaş büyütün, onları hafif aç tutun.
3- Bu yavruları çok çeşitli gıdalarla besleyin.
4- Bu yavruları çoğunlukla çiğ gıdalarla besleyin.
5- Büyüme için uygun gıdalar, yani kaliteli protein, yağ, vitamin ve mineralde yüksek olanları tercih edin.
6- Ticari Köpek Maması ve kalsiyum takviyeleri üzerinde bu yavruların diyetini temel almayın.
7- İzin verilen tek egzersiz oynamaktır.
8- Yavrular, günlerinin çoğunu temiz havada güneşte temiz toprak ve çimlerde,
bol miktarda tatlı su ile dışarıda geçirmelidir.
9- Diyet, her yemekte denge sağlayarak değil, zamanla dengelenmelidir.
10- Sevgiyle büyütülen , ağırlığı, durumu ve genel sağlığına göre beslenip takip
edilen bir köpek yavrusu bağışıklığı güçlü bir yavrudur.
Çiğ Etli Kemikler ,Bir Köpeğin Beslenme İhtiyaçlarının Çoğunu Sağlar.
Köpeğinizin, doğru büyümesini destekleyecek yiyeceklere ihtiyacı vardır. Bu konuda kemiklerin önemini anlamanız çok önemlidir. İhtiyaçları yeterli protein, yağ, enerji, vitamin ve mineralleri içerir. Çiğ etli kemikler aslında bu gereksinimlerin çoğunu sağlar. Deneyimlerimizdeki en iyi çiğ etli kemikler tavuk kanadı veya tavuk boyunudur. En yüksek kalitede protein, en yüksek kalitede yağ, yağda çözünen vitaminler, bazı B Vitaminleri, bol miktarda enerji ve yavrularınızın ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri sağlarlar ve buna iyot dahildir. Çiğ tavuktaki yağ, temel yağ asitleri ve yavru köpeğinizin ihtiyaç duyduğu yağda çözünen vitaminlerin mükemmel bir dengesine sahiptir. Çiğ tavuk kanatlarındaki kemik, kemik iliği içeren demirle doludur. Bu, yavrularınızın kan ve bağışıklık sisteminin kurulmasına yardımcı olur. Eksik beslenebilecek tek besin, B Vitaminlerinin bazılarıdır.
Tavuk kemiklerinin başka bir avantajı vardır. Çok genç hayvanlardan türetildiği için… yaşlı hayvanlardan elde edilen kemiklerde olan gibi toksinler içermezler. Genç hayvanlardan gelmelerinin bir diğer yararı da kemiklerin yumuşak olmalarıdır.
Ayrıca, tavuk kanadı küçük hayvanlar için oldukça doğru boyuttadır… yönetilebilir. Ayrıca evde yemek zorunda kalabilecek bir hayvan için de doğru boyuttadırlar ... deneyimlerimize göre daha az sorunlu görünüyorlar
... ve köpek yavrusu her zaman çok yer...çiğ tavuk kanadı ve boyunları yavru için harika bir besindir. Etli kuzu kemikleri neredeyse iyidir ... ama kuzu incik değildir. Kuzu inciklerdeki kemiklerin yavrular için yenilmesi çok zordur.
Bazı insanlar çok genç yavruları baldır kemiği ile beslerler, bu bir problem olabilir çünkü bütün yavrular eti alır ama bu çok sert kemikleri çiğneyemezler.
Çiğ etli kemikler kalsiyum fosfor dengesini sağlamanın mükemmel bir yoludur ve bu şekilde beslenen bir köpeğin kalsiyum takviyelerine ihtiyacı yoktur, bunu yapmak ciddi kemik sorunlarına neden olur. Yavru köpeğin dişlerinin kafatasına iyi bir şekilde gömülmesi için çiğ etli kemiklere ihtiyacı vardır, bu şekilde beslenen bir yavrunun ilerde diş problemleri yaşaması pek olası değildir, bu sizi veteriner masraflarından da sağlık sorunlarından da kurtarır. Plastik kemikler çok iyi bir bağırsak tıkayıcısıdır, aynı zamanda lezzet gittiğinde sakız gibi eğlencesi de gider.
Öncelikle diyetlerinin temeli olarak çiğ etli kemikleri kullanarak yavruları başarıyla yetiştirmenin ne kadar kolay olduğunu ve ikinci olarak da yavrularınızı bu şekilde beslemeye karar vermenin ne kadar ÖNEMLİ olduğunu söyleyebilirim.
Köpeğiniz Gelmeden Önce Alışverişe gidin ve bir miktar tavuk kanadı, bira mayası, kelp tablet veya toz, biraz hızlı pişirmelik yulaf ezmesi, biraz yumurta, alın. Bir balta ve / veya et tokmağı alın. Yanında biraz kıyma olsun. Elinizde taze yeşil sebzeler olsun.
Bu köpek yavrusu başlangıç kitiniz. Köpeğinizin altı ila sekiz haftalık olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu farz ediyorum. Köpeğinizin şimdiye kadar ne yediği hakkında hiçbir fikrim yok, ancak katı cisimler yediğini sanıyorum. Tavsiyeme uyduğunuzu varsayalım. Köpeğini eve getirdin ve fazla beslemedin. Yavru köpeğin şimdi aç. Yavru köpeğinize biraz kıyma koyun. Sığır eti, kuzu eti, domuz eti, tavuk ... fark etmez. Tamamen yağsız değil, çok da yağlı değil …. WOOF Bitti mi? diye soruyor…Harika, harika. Yavru köpeğin hala aç mı? Tamam, bir an için aç olmasına izin ver. Şimdi bir tavuk kanadıyla deneyeceksin. Şimdi pek çok yavru köpek doğruca çiğ tavuk kanadını yiyecek… hiç hazırlık yok. Diğerleri, özellikle küçük ırklar veya sadece hiç özensiz yiyecekler yememiş köpek yavruları tavuk kanadı yemeyi zor buluyorlar. Bu aşırı insanlaşmış yavruları yemeğe başlatmak ve eti açığa çıkarmak için genellikle tavuğu biraz kesmeniz gerekir. Çoğu aç yavru, bir kez o tavuk etinin tadına baktıktan sonra yemek isteyecektir. Bazı çok küçük, çok zarif köpek yavrularının daha fazla yardıma ihtiyacı var. Dokunmadan önce o tavuk kanadını kıymaya çevirmeni istiyorlar. Unutma, yukarıdaki kıyma testini yaptık ... Bunu çoktan yediler. Bu tavuk kanadını kıyma haline getirmek için, köpek yavrusu başlangıç kitinizde bir baltaya veya bir et tokmağına ihtiyaç duymanızın nedenidir. Bir de doğrama tahtasına ihtiyacınız var. Bu baltayı ya da bir et tokmağını alın ve hepsi çok ince bir kıyma olana kadar kemikler dahil tavuk kanadı üzerine vurun. Alternatif olarak, mutfak robotunuzu kıymak için kullanın. Küçük yavru köpeğiniz hala onu yemezse… hasta olabilir, aç olmayabilir, hala mutsuz olabilir veya sadece kıyma yerse… o zaman kıyma bağımlısı olur ya da öncesinde verdiğin kıyma onu doldurmuş olabilir. Hala aç olduğuna inanıyorsanız, ancak kıymaya bağımlı olduğunu düşünüyorsanız, kıyılmış tavuk kanadıyla en ufak ucunu biraz kıyma ile karıştırın. Kıymayı her beslediğinizde biraz daha fazla tavuk kanadı ekleyin, sonunda saf kıyılmış tavuk kanadıyla besleyin. Bu üç veya dört gün sürebilir, ancak çok değerli bir süreçtir. Pes etmeyin.
… Uyarı… eğer yapamazsanız sorunlu bir yavru köpek üreteceksiniz! Kalsiyum, iyot ve bakır vb. Tamamen eksik olacaktır. Bir kez kıyılmış tavuk kanadı yedirmeyi başardıktan sonra onları daha az kıyın ve daha az, sonuna kadar, hiç müdahale etmeden bir kanadı yiyene kadar…
Köpeğiniz tavuk kanadı yiyor! Harika ... Bu, sağlıklı bir köpek yavrusu için yola adım attığınız anlamına gelir.
Burada bizi ilgilendiren başarılı köpek yetiştiriciliğinin ilkeleri ya da sırlarından ilk olarak “üç numara” dır .. Çok çeşitli yiyeceklerle beslemek… unutmayın mümkün olduğunca yiyecek. İkincisi, "dört numara" ... Çoğunlukla çiğ gıdalarla beslemek ve "dokuz numara" ... bu diyeti zamanla dengele ve her öğünde denge deneme.
Yavru köpeğinizi besleyebileceğiniz veya yapmanız gerekenler hakkında düşünmenizi sağlamak için, aklınızı, meyve ve sebze, tahıl ve baklagiller, yumurta gibi protein gıdaları, et ve etli kemikler dışındaki çeşitli yiyecek gruplarına odaklayın. Süt ürünleri, sakatatlar ve besin takviyeleri. Bunların hepsi köpek yavrusunu beslemek için kabul edilebilir yiyeceklerdir. Hepsi de yavru köpeğinize büyüme için besin sağlayabilir. Ancak diyetin ana besin kaynağı çiğ ettir.
Neye sahipsin? Yüksek enerjili, yüksek lifli, yüksek vitaminli yiyeceklerin var. Tam bir yemek değil…. Çünkü mineraller ve protein eksiktir, ya da yumurta eklerseniz, sadece mineraller eksiktir. Bu önemli değil. Mineraller, diğer öğünlerde beslediğiniz tavuk kanatlarından gelecektir. Bu tür yiyecekleri günde bir kez veya her iki günde bir kez vererek köpeğinizi mutlu bir şekilde besleyebilirsiniz. Tavuk kanatlarını dengelemek için besleyebileceğiniz diğer öğünler arasında sebze yemekleri, süt, yumurta ve bal yemekleri, diğer et yemekleri ve haftada bir veya iki kez karaciğer veya böbrek veya beyin içeren bir öğün vs.
İkinci kural, her öğünde, yavruların on dakika içinde alabildikleri kadar
yemelerini sağla. Ondan sonra, yemeği al. Bu kural, yalnızca kuru köpek maması gibi bir şeyle beslerken gerçekten uygundur. Ancak, kötü bir kural değildir. Sayısız köpek yavrusu sahibinin tecrübesinden yıllar geçtikçe evrimleşmişlerdir. Buna rağmen, daha önce tartıştığımız önemli kurallarla birleştirilmeleri gerekir:
• Yavru köpeğinizi daima biraz aç bırakma fikri.
• Yavru köpeğinizi maksimum büyüme hızında büyütmemek.
• Arada bir, haftada bir ya da iki kez, yavru köpeğinizi yalnızca on iki saat boyunca sıvı gıdalarla besleyin.
• Yavru köpeğinizin şişman ve hantal olmasına izin vermeyin.
• Yavru köpeğinizi ince, aktif ve atletik tutun. Başka bir deyişle, sonuç şu: • Yavrunuza bakmayı öğrenin.
• Çok mu yağlı, çok mu ince veya sadece doğru olduğundan emin değilseniz, veterinerinize danışın.
Kurallara Bir Köle Olmayın! Günde iki, üç veya dört öğün yemek söz konusu olduğunda, lütfen bunun kölesi olmayın. Bunlar çok kaba rehberler. Yavru köpeğinizin saat gibi beslenmesi hayati önem taşımaz, yani her zaman günde üç veya dört kez ve aynı zamanda beslenmesi gerekmez.
Yavru köpeğinizin besleneceği zamanı değiştirmenin harika bir fikir olduğunu düşünüyorum. Yavru köpeğinizi katı kurallı bir programla beslemeniz sizin için uygun olabilir; ama eğer işiniz yüzünden garip zamanlarda beslemek şeklinde bir yaşam tarzınız ve çalışma programınız varsa yine uygundur. Düzensiz zamanlarda yemek hem yavru hem de yetişkin köpeklerin doğal koşullar altında yemek yeme şeklidir. Aç olduklarında ve yiyecekler mevcut olduğunda yerler.
Yavru köpeğiniz tarafından istenen tüm taleplerin karşılanmamasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Başka bir deyişle, katı zaman çizelgesi beslemesini savunmadığım gibi, talep beslenmesini de önermiyorum. Aç olan bir köpek yavrusu kombinasyonu olmalı ... ... ve sahibi sana ne uygunsa o olmalı. Yavru köpeğinizi çok hızlı büyütme fikrini tersine çevirmelisiniz… bu bodurluk ve açlık çekecek demek değil. Bu sağduyu gerektirir. Başka bir deyişle, ağır gıda kısıtlamaları yavruda kalıcı hasara yol açacaktır. Bununla ilgili bir rakam koyabilirsek, yavrunun yiyebileceği gıdanın dörtte üçü kadar yemesine izin vermek anlamına gelebilir.
Yapamayacağım şey, size belirli bir ağırlık ve yavru yaşı için ne kadar yiyecekle beslemeniz gerektiğini söyleyen bir dizi rakam vermektir. Bu çalışmıyor. Çok fazla değişken var. Köpeğinize eleştirel bakmayı öğrenmek ve sağduyunuzu kullanmak zorunda kalacaksınız. Yavru köpeğiniz açıkça büyüyor olmalı… bu nedenle, köpeğiniz geldiğinde onu tartın. Her hafta tartın ve köpeğinizin ağırlığının kaydını tutun. Diğer bir kural, yavru köpeğinizin kaburgalarını kolayca hissetmeniz, ancak onları görememeniz gerektiğidir. Tabii ki bu kural kısa tüylü köpekler için uygundur. Uzun tüylü köpeğinizin tüylerini ayırmanız veya ıslandığında incelemeniz gerekir. Yavru köpeğinizin kabul edilebilir bir oranda büyüdüğünden şüpheleniyorsanız, yani çok mu hızlı, çok mu fazla büyüyor, yoksa çok mu yavaş, çok mu ince, yoksa doğru mu? ..... Veterinerini ziyaret et.
Oyun, köpeğin büyümesi için en ideal olan kontrollü egzersizdir. Köpek yavrusu onu kontrol eder, çünkü ne zaman yeterli olduğunu köpek yavrusu belirler. Yavru canı acıdığı zaman oynamayı bırakacaktır. Oyunda, köpek yavrusu kemik veya eklemlerinde herhangi bir hasar oluşmadan egzersizi durdurur. Yavrular, uzun sıkıcı yürüyüşlere katılmaya zorlandıklarında, eklemlerine zarar gelmeye başladıktan sonra da sıklıkla devam ederler. Bu, kalça displazisi ve artrit gibi diğer iskelet problemleri dahil, yaşamın sonraki dönemlerinde ortaya çıkan birçok sorunun kaynağıdır.
Çiğ beslenme Raw ve Barf grubu olarak Blog sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz. Aynı şekilde beslenme tablosu yavrularda köpeğin kaç aylık olduğuna ve vücut ağırlığına göre göre % olarak hesaplanabilir veya yetişkin ağırlığa göre II. Tablodaki şekilde ayarlanabilir.
Geçiş kuralı olarak bebeklerde öncelikle herhangi bir eksiklik yaşanmaması için tüm gıdalar bir arada sunulmaktadır
Tüm gıdadan kasıt : Et, kemik ve organları içerir. Standart olarak
%80/10/10 (%5 ciğer +%5 sakatat) dır. Her zaman başlangıçta ilk tanıtılan hayvanın eti ve organları önerilmektedir.
Raw Diyetine Giriş
|
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil